Шави: “Трябва да намерим заместник на Бускетс”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът смята, че би било необмислено Ансу Фати да играе по 90 минути

Наставникът на Барселона Шави Ернандес сподели преди утрешния мач със Селта (Виго) мнението си за развитието на сезона, както и какво е нужно да се направи в близко време.

“Изпълнихме целта си да се класираме за Шампионската лига, а второто място ще ни осигури право на участие за Суперкупата на Испания,” заяви бившият халф на каталунците. “Това зависи само от нас.

“Селта е много добър отбор. Играят нападателно, имат талантливи футболисти – Денис, Яго, Браис. Ще бъде голямо предизвикателство за нас.

“Системата, която използваме, изисква да не губим често топката, защото ставаме уязвими. Напред сме добре, защото пресираме при отнемането на топката, но трябва да имаме по-добър контрол върху топката.

“В отбора нямаме друг футболист с профила на Бускетс. Когато той не е на терена, трябва да търсим баланса в тима. Tрябва да помислим за негов заместник.

“Планирането трябва да започне оттам. Барселона трябва да има по двама играчи на пост, а на някои позиции нямаме дубльори. Това трябва да се коригира.

“Ансу Фати е добре, но завръщането му трябва да се планира внимателно след тежката контузия. Виждам, че е доволен и щастлив. Напълно готов  е, но да играе в момента 90 минути е неоправдан риск.

“Холанд не е обявен официално като футболист на Сити, нали? Когато това стане, пак ще ми зададете въпроса.

“Но няма да ви лъжа, трудно ще дойде в нашия отбор заради финансовото ни състояние. Но нека не избързваме, няколко пъти бе обявяван и в Байерн Мюнхен.”