Шефът на съдиите категоричен: Имаше дузпи срещу ЦСКА и Монтана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Гергинов атакува журналистите, заяви кога са започнали нападките срещу него

Председателят на Съдийската комисия Костадин Гергинов днес гостува в студио “Дерби” като изказа мнението си по въпроси, свързани със съдийството. В последно време съдиите са критикувани след всеки кръг, а шефът на родните рефери ги защити след последните двубои от първенството, като заяви че е имало дузпи за Лудогорец и Арда съответно в мачовете с Монтана и ЦСКА. Гергинов заяви, че нападките към него са стартирали след контузията на Антон Недялков, която той получи в двубоя на Лудогорец срещу Царско село за Купата на България.

Гергинов не пропусна да атакува и журналисти. Един, който бил на “Армията” преди няколко дни, не знаел, че БАТЕ е отбор от Беларус, а не руски клуб. За друг пък, който водел спортно шоу, шефът на съдиите се чудел как хигиенистката чистела студиото му от многото плюнки.

“Атаките стартираха след Царско село – Лудогорец и по-специално след травмата на Антон Недялков. Бях на мача ЦСКА – Лудогорец на “Българска армия”. Исках да се видя с журналистте и да дебатираме, но никой нямаше интерес. След мача един неуспял журналист каза: “Не разбирам от футбол”, но се почна за съдиите. Чудя се дали съм бил на този мач или не. Защо Волен Чинков получава наряд за ЦСКА-София – Лудогорец, след като е от София? Колегата, който се изказа от Лудогорец, ваш колега, журналист. Съдийството е основано 50 години преди да се роди този ваш колега. То е на 100 години. Още в Царство България софийските съдии са ръководили двубои на софийските отбори – така е било, така и ще бъде”, заяви Гергинов.

“Дузпите са защитими – и на ЦСКА- Арда, и на Лудогорец – Монтана. На Лудогорец има преса, смачкване. На Арда има завъртане”, убеден е Гергинов, който разкри, че доста хора му се обаждат, за да го подкрепят, че се справя с работата си.

Председателят на Съдийската комисия заяви, че откакто заема този пост, само един президент му се е обаждал.

“Извън атаките в медиите ми се обади един президент преди ЦСКА – Локомотив – това бе Христо Крушарски. Той сподели, че има опасения защото еди кой си си пил кафето с еди кой си. Друг не ми се е обаждал”, завърши Гергинов.