Шимунджа преди Жалгирис: Лудогорец е с манталитет на победител
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Желаем да постигнем възможно най-високата цел" сподели треньорът на "орлите"

Старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде интервю пред медиите преди двубоя срещу Жалгирис от плейофите на Лига Европа в четвъртък. Специалистът заяви, че във всеки мач разградчани влизат с мантатлите на победители. Той сподели, че без тактическа култура отборът не може да изиграе нито един мач.

„Физически починахме, проведохме добри тренировки, тъй като имахме малко повече време. Ментално сме на високо ниво, защото, след като направихме анализа, знаем къде допуснахме грешки срещу Динамо. Стремим се да поправим нашите грешки и със сигурност искаме да сме по-добри в следващия двубой“, каза Шимунджа.

„Желаем да постигнем възможно най-високата цел. Не сме в нито един от турнирите, тъй като ни предстоят два важни двубоя в плейофите. Между тези мачове трябва да изиграем един мач от нашето първенство. Мислим само за срешата в четвъртък. Не мислим толкова напред. Не можем да направим втора или трета стъпка, преди да направим първата“, каза треньорът на “орлите”, като добави, че няма нови контузени играчи, а възстановяването на Каули и Клод Гонзалвеш върви доста добре.

„Жалгирис са тотално различен отбор в сравнение с предишните мачове с Лудогорец. У дома играят на изкуствен терен. Утре очаквам много труден двубой. Те искат да играят с много бързи контраатаки, когато играят като гост. В този сегмент от футбола трябва да сме много внимателни, заяви наставникът на българския шампион.

„Кък всеки мач ние влизаме с манталитет на победители. Няма мач, който да завърши след едно полувреме. Искаме да започнем много здраво. Без да имаме тактическа култура, не можем да изиграем нито един двубой. Трябва да сме много умни, трябва да сме дисциплинирани в срещата и е нужно да изградим мача от първата до последната минута, добави Шимунджа.