Шмайхел може да се върне на вратата на Ман. Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Босът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер ще направи проучване относно възможността за привличането на вратаря на Лестър Каспер Шмайхел.

Синът на датската легенда на Червените дяволи – Петер Шмайхел, изглеждал като подходящ заместник на испанския страж Давид де Хеа, чието оставане на “Олд Трафорд” става все по-несигурно след грубите му грешки в последните седмици.

33-годишният Каспер пази вратата на Лисиците от 2011 година насам, а освен това е и титуляр в датския национален отбор, за който има 53 участия.

Баща му – Петер, пък бе вратар на Юнайтед между 1991 и 1999 година и спечели 5 титли в Премиър Лийг, три пъти триумфира с ФА Къп, а освен това и в Шампионската лига през 1999-а.

Вече стана ясно, че Солскяер не е сред най-големите привърженици на завръщащия се след престой под наем от Шефийлд Юнайтед Дийн Хендерсън.

Норвежецът продължава да настоява, че Хендерсън все още не е готов за титулярно място в Юнайтед независимо от нарастващия брой гласове на Острова в полза на младия английски вратар.

Именно заради отношението на Солскяер не е изобщо сигурно дали Дийн ще се съгласи да остане със статут на резерва.