Чехия и Патрик Шик смълчаха Глазгоу в първия си мач на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на Чехите с две попадения при успеха с 2:0

Чехия оглави Група “D” след победа с 2:0 над Шотландия. И двете попадения на „Хампдън Парк“ в Глазгоу отбеляза звездата на тима Патрик Шик. Англия остава на второто място във временното подреждане, след като се наложи с 1:0 над Хърватия вчера.

Очаквано Шотландия започна по-офанзивно в двубоя, но след четвърт час игра вратарят на домакините Маршал трябваше да спасява опасен удар на Патрик Шик, койтопрати към долния десен ъгъл.

Стражът на чехите Вацлик се намеси решаващо в 32-ата минута, отклонявайки в корнер при опасен удар на Робъртсън.

В 42-ата минута гостите изпълниха корнер, при който отбраната на Шотландия не се справи по най-добрия начин. Последва ново центриране в пеналта, а Патрик Шик с точен удар с глава откри резултата.

Чехия и Патрик Шик смълчаха Глазгоу в първия си мач на Евро 2020 1

Седем минути след старта на второто полувреме Чехия удвои преднината си. Патрик Шик се възползва от излизане на вратаря Дейвид Маршал напред и с феноменален изстрел от централната зона от 45 метра вкара втория си гол.

Последваха силни минути за “гайдарите”, които търсеха попадението, с което да се върнат в двубоя. Шанс за домакините се откри в 61-ата, но след изстрел на Армстронг топката се отби в крак на бранител и мина малко над напречната греда в корнер. След изпълнението от ъгловото флагче Вацлик се намеси при удар на Дайкс.

Нова златна възможност шотландците имаха в 66-ата, когато Дайкс не успя да преодолее Вацлик и вратарят изби с крак в последния момент.

Офанзивата на шотландците продължи, но без резултат и Чехия стартира Евро 2020 с победа.

Шотландия – Чехия 0:2

0:1 Шик (42)

0:2 Шик (52)

Състави:

Шотландия: Маршал, О`Донъл, Анди Робъртсън (к), Мактоминей, Ханли, Макгин, Дайкс, Кристи, Купър, Армстронг, Хендри

Чехия: Вацлик, Цоуфал, Челустка, Калаш, Борил, Крал, Сучек, Масопуст, Дарида (к), Янкто, Шик