Шотландия обяви край на сезона – Селтик е шампион!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шотландската футболна федерация сложи край на сезона, което означава, че Селтик са обявени като шампиони за девети пореден сезон, а отборът на Хартс изпада. Решението беше взето на заседание на борда в понеделник, след като 12-те клуба се договориха в края на миналата седмица, че завършването на кампанията е невъзможно.

Спечелените точки средно на мач са използвани за определяне на крайните позиции. Единствената промяна в класирането от момента, когато футболът беше спрян на 13 март, е, че Сейнт Джонсън излиза шести, измествайки Хиберниън.

Селтик беше с 13 точки пред тима на Рейнджърс, изиграли мач повече, когато сезонът беше прекратен. Подобно на повечето отбори в дивизията, тимът на Нийл Ленън все още имаше осем мача до края на сезона.

Председателят на SPFL Мърдок МакЛенан поздрави Селтик и ззаяви, че лигата не е оставена без “реалистичен вариант, освен да сложи край на сезона”.

Главният изпълнителен директор на SPFL Нийл Донкастър добави “ясната и единодушна гледна точка” на клубовете е, че мачовете не могат да се играят, а в същот овреме лигата може да изплати около 7 милиона паунда под формата на бонуси за края на сезона.

Нийл Донкастър каза още, че Купата на Лигата трябва да започне в средата на юли, като новият сезон в първенството трябва да стартира на 1 август.