Силната серия може да остави Пиоли начело на Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианските медии твърдят, че съдбата на треньорския пост в Милан е всичко друго, но не и предрешена.

До преди дни се смяташе за сигурно идването на германеца Ралф Рангник, който трябваше да получи огромна власт, отговаряйки за треньорите в клуба, трансферната политика и дори медицинското звено.

“Кориере дела Сера” обаче обяви, че Рангник не само, че още не е подписал контракт, а дори идването му на “Сан Сиро” вече било под въпрос.

Великолепното представяне на Милан след прекъсването на Серия А заради кризата с коронавируса върна отбора в битката за местата, даващи излаз към Лига Европа.

Росонерите са в серия от осем мача без загуба, изповядвайки особено атрактивен стил на игра, а основна заслуга за прераждането, разбира се, се отдава на наставника Стефано Пиоли.

Според немалко анализатори на Апенините шансовете на бившия бос на Фиорентина да остане начело на Милан с днешна дата вече са изключително сериозни.

В Милано обаче все още не бързат с официални обявления, като се очаква името на треньра, който ще води отбора през следващата кампания да бъде разкрито едва след приключването на този сезон.

Според “Кориере дела Сера” Пиоли държал в ръцете си огромен коз, тъй като се радвал на значима подкрепа в съблекалнята, като всички тартори го смятали за най-подходящ за поста в момента.

“Защо е нужно да идва Рангник, след като имаме Пиоли?,” коментирал един от водещите играчи на тима, пожелал анонимност. “Той се доближи до играчите и вдигна отбора. Нима това не е очевдино?”

Милан е 6-ти в класирането, а до края на сезона ще играе със Сасуоло, Аталанта, Сампдория и Каляри.