google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бранителят прекрати договора си с германския Атлас, за да се озове отново в "Овча купел"

Първото ново попълнение на Славия вече е факт – на стадиона в “Овча купел” ще се завърне централният бранител Костадин Велков, който стана свободен агент, след като прекрати договора си тима от германската Регионална лига Атлас (Дерменхорст).

31-годишният Велков беше основна фигура в тима на Златомир Загорчич при спечелването на последния трофей от клуба – Купата на България през 2018 година.

След триумфа обаче синът на дългогодишния бранител на Локомотив (София) Антон Велков замина за Германия, където първо игра в Кемницер, а след това и в Атлас.

Напускането му на тима от Дерменхорст обаче е неочаквано, тъй като през лятото подписа контракт за две години, като причината може да се търси във факта, че той и съпругата му Никол очакват да станат родители за втори път.

“Всъщност имах големи планове за Aтлас и исках да остана по-дълго,” коментира Велков – младши пред страницата на германския клуб. “Но не винаги можете да планирате всичко.

“Тук срещнах страхотни хора, всички в клуба много ми помогнаха. Много съм благодарен и ще продължа да следя всеки мач на отбора, стискам палци за момчетата.”

Той е играл за повече от половин дузина български отбори, сред които Нафтекс, Черноморец (Поморие), Академик (София), Черноморец (Бургас), Локомотив (София) и Нефтохимик.

До няколко дни ще бъдат обявени и имената на играчите, които ще бъдат освободени от Славия, като окончателното решение ще бъде взето от руския наставник Александър Тарханов.