google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на Левски Наско Сираков заяви за пореден път, че клубът се намира в много тежка финансова ситуация. “Сините” нямат генерален спонсор и може да обявят фалит във всеки един момент, като основната цел на отбора е да се спаси, а не да гони класиране.

Наско Сираков направи детайлен анализ на ситуацията в Левски пред “Хоризонт” като говори още за представянето на отбора и целите на отбора. Президентът на “сините ” заяви, че Левски е далеч от това да се бори за шампионска титла.

“Ситуацията в клуба е тежка с една дума. Изключително е тежка от финансова гледна точка. Генерират се доста собствени приходи през тези четири месеца, но те в крайна сметка не са достатъчни. Все още нямаме генерален спонсор, втори спонсор, рекламодатели – страдаме от това. Във всеки един момент клубът може да обяви фалит. Такава е ситуацията, но няма да го направи. Продължаваме да се борим. Разговоряме с доста сериозни фирми, някой от тях са в напреднала фаза и имам надежди, че скоро ще бъдат финализирани. Очаквам в близките 2-3 седмици да се появи първата светлинка в тунела. Не първата, тъй като най-голямата светлина в тунела са нашите привърженици, които продължават да правят чудеса”, сподели Сираков, като направи пример с продажбата на членските карти.

“Наши служители ми казваха, че ще са доволни на 15 хиляди продадени карти. При под 50 хиляди продадени членски карти аз ще съм крайно недоволен. Имаме огромен потенциал, който не е разгърнат. Предстои втора вълна от продажбата на тези карти и ще пътувам до всяка точка на България, където да имам възможност да се срещна с повече привърженици на Левски. Надявам се до седмица-две да направим първите пътувания.”, добави силният човек на “Герена”, като каза още, че като цяло членските карти вървят фантастично до момента.

Сираков продължи с коментар за представянето на “сините”, като според него то не е колебливо. Легендата на “сините” открито каза, че ако някой е очаквал нещо повече от Левски, то е гледал на клуба с розови очила.

“Напълно нормално е, след като си се разделил с 15-16 футболисти и си изградил нов състав с различни финансови параметри, да има спад в отбора и неговото представянето. Левски има една цел и тя е не да гони класиране, а да се спаси. Това е първата, основната, единствена и най-важна задача, която стои пред нас”, заяви Сираков.

“Купуването на членски карти не е свързано с успехите и пораженията на Левски. Хората съзнават проблемите на отбора. Резултатите ще дойдат. Там, където е текло, пак ще тече. Според мен Левски ще е сред първите шест тима в края на сезона. Няма да бъда разочарован и да завършим 7-ми. Дали Левски ще завърши четвърти, трети, пети, шести, седми или осми не е отникакво значение, след като не е първи.”, каза още Наско Сираков.

Наско Сираков заяви също, че травмите на братята Цоневи са се отразили зле на представянето на тима. Президентът на Левски сподели, че Райнов ще помогне на отбора, тъй като е сериозен футболист.