Скандал в Марсилия – Вилаш-Боаш си тръгна заради трансфер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ябълката на раздора се оказа привлечен халф от Селтик

Наставникът на Олимпик Марсилия Андре Вилаш-Боаш си тръгна от клуба със скандал, породен от нежелан входящ трансфер.

Вчера португалският специалист заяви, че ще си тръгне от Марсилия, ако клубът привлече халфа на Селтик Оливие Нчам, което в крайна сметка се случи. Днес треньорът изпълни заканата си и подаде оставка.

“Входирах оставката си и обясних, че не съм съгласен със спортната политика на клуба. Не искам нищо от Олимпик Марсилия. Не искам никакви пари“, заяви Вилаш-Боаш на пресконференция.

“Ръководството все още не ми е отговорило. Случилото се миналата седмица няма нищо общо с решението ми“, допълни той, визирайки инцидента от събота, когато фенове на тима нахлуха в тренировъчната база, за да протестират срещу президента Жак-Анри Ейро.

„Изчаквам отговора им. Той може да е отрицателен и тогава ще продължим да работим заедно. Не искам никакви пари, просто искам да си тръгна. Приключихме трансферния прозорец с нов играч, за когото аз бях казал не.

Няколко часа по-късно от клуба обявиха, че са уволнили португалеца.

“С действията си Андре Вилаш-Боаш нанесе вреди на клуба и на всички, които работят в него“, гласи съобщението за уволнението.

Марсилия започна силно сезона в Лига 1. В последните осем мача обаче тимът има само една победа и се отдалечи на 16 точки от лидера Лил.