Скандал в съблекалнята на Лацио след загубата от Сасуоло
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

След три поредни загуби Лацио на практика се прости с мечтите си за спечелване на трета шампионската титла в Италия, а това очевидно е нажежило атмосферата в тима.

Според италианските медии след мача със Сасуоло, който беше загубен с 2:1 в съблекалнята на римляните се е разразил страхотен скандал, който е бил напът да прерастне във физически сблъсъци.

Бесни от загубата някои от по-опитните футболисти в състава се нахвърлили върху по-младите, обвинявайки ги, че не се раздават напълно в последните седмици.

Пререканията били последвани от яростни блъскания на врати, хвърляне на бутилки с вода и обиди на висок тон.

Освен това се стигнало и до бурна разправия между опитния бранител Франческо Ачерби и главния лекар на Орлите Иво Пулчини.

32-годишният защитник, който преди години спечели битка с рак на тестисите поискал сметка от медицинския щаб за множеството контузии в тима след подновяването на шампионата след пуазата, породена от кризата с коронавируса.

Мнозина в Италия са на мнение, че именно невъзможността наставникът Симоне Индзаги да използва немалко от водещите си играчи поради травми е основната причина за срива в представянето на Лацио.

В рамките само на седмица Орлите инкасираха три поражения. Преди съботния провал срещу Сасуоло Лацио отстъпи с 2:1 при гостуването на Лече и бе разгромен с 3:0 у дома от Милан.

Шест кръга преди края на сезона римляните са втори в класирането с 68 точки. Ювентус е начело със 76 пункта, а Аталанта е трети с 67. Интер е на 4-та позиция с 65, но и с мач по-малко – утре вечер Нерадзурите приемат Торино.

Лацио не е печелил титлата от 2000 година насам.