Скандал: Задържаха играч на Евертън за сексуален тормоз над дете
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-вероятно става въпрос за Гилфи Сигурдсон, тече разследване

Играч от английската Висша лига е бил арестуван по подозрение за сексуален тормоз над малолетен. Футболистът е бил закопчан в петък вечер от полицята в Манчестър, а по-късно е бил освободен под гаранция. „Служителите арестуваха 31-годишен мъж в петък, 16 юли 2021 г., по подозрение за сексуален тормоз над дете. Той е пуснат под гаранция от полицията в очакване на допълнителни разследвания“, гласи изявлението на органите на реда.

По информация на медиите от Острова, става въпрос за играч на Евертън. „Клубът може да потвърди, че е спрял правата на играч от първия отбор в очакване на полицейско разследване. Клубът ще продължи да съдейства на властите при техните въпроси, но за момента няма да прави никакви допълнителни изявления“, се казва в изявление на „карамелите“ пред английското издание “Mirror”.

В социалните мрежи пък бързо стигнаха до извода, че най-вероятно става въпрос за Гилфи Сигурдсон. Двамата 31-годишни в отбора са Фабиан Делф и Сигурдсон, като първият игра в контролата на 17 юли срещу Блекбърн, което е ден след задържането на въпросния човек. Същевременно исландецът изобщо не беше в групата на “карамелите”.