google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Вариативността му в атака му позволява да бъде полезен в различни тактически постройки и ще бъде много интересен за редица клубове", написаха от едно от най-авторитетните издания за следене на млади таланти за Марин Петков.

Престижното издание “targetscouting.com”, което е известно с това, че следи млади таланти, обърна специално внимание на юношата на Левски – Марин Петков.

18-годишният футболист попадна в бляскавата класация, като беше описан като много вариативен в офанзивен план.

Както е известно, Петков е един от младите футболисти в Левски, които грабнаха шанса си и са с ключова роля за “сините”.

В повечето случаи нападателят, който може да играе още като крило и атакуващ полузащитник, влиза за столичани от пейката, но самият факт, че Станимир Стоилов му гласува доверие на толкова крехка възраст е нещо показателно.

Скаути обърнаха специално внимание на талантлив юноша на Левски 1

“Петков може да бъде използван на различни позиции в нападение. Той еднакво добре действа по крилата и на върха на нападението. Често сменя посоката и навлиза в средата на терена. Действа умело под напрежение и не се притеснява да играе един на един. 18-годишният футболист чете играта много добре. Марин Петков се труди доста по време на мачовете, където изразходва доста енергия, защото покрива голям периметър. Той често се връща назад, за да помага на защитниците в отнемането на топката. Бързината му помага да бъде полезен и на контраатака”.

„Неговият атакуващ стил е базиран изцяло на бързото движение и добрият изстрел с левия крак. Наскоро Петков заяви, че иска да стане важен играч за Левски, след което да премине в друг клуб в чужбина. Вариативността му в атака му позволява да бъде полезен в различни тактически постройки и ще бъде много интересен за редица клубове”, пишат от изданието за юношата на “сините”.