Скоулс: Ако печели в дербитата, Юнайтед може да стане шампион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пол Скоулс вярва, че "червените дяволи" могат да спечелят титлата в английското първенство

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед – Пол Скоулс, коментира шансовете на отбора да стане шампион през този сезон. Легендата на “червените дяволи” заяви, че за да спечели титлата, Юнатйед трябва да побеждава и в големите мачове – именно такъв предстои на отбора в неделя срещу Ливърпул на “Анфийлд”.

Пол Скоулс смята, че под ръководството на Оле Гунар Солскяер и в толкова “странен” сезон абсолютно всичко е възможно да се случи. До момента през сезона обаче Ман Юнайтед не е успял да запише успех срещу отбор от “големите шест”. Въпреки това “червените дяволи” са лидери в класирането и водят с три точки на шампиона Ливърпул преди голямото дерби между двата тима в неделя.

“Може и да звучи странно, но наистина вярвам, че Юнайтед може да спечели титлата. Просто този сезон е много странен”, заяви бившият национал на Англия интервю за ESPN.

“Всичко опира до това дали клубът е способен да печели големите мачове, което до момента не се случва. Да, записаха успех над Лестър като гости в края на миналия сезон и извоюваха квота за Шампионската лига, но това не е Сити, Ливърпул или Челси, когато мачът има ключово значение”, коментира Скоулс.

“Юнайтед загуби четири поредни полуфинала и отпадна от Шампионската лига след неприятна загуба рещу РБ Лайпциг. Именно неумението да печелят големи мачове трябва да се промени, ако искат да постигнат нещо голямо. Няма по-подходящ момент да започнат да го правят от дерби на “Анфийлд”. Солскяер обаче трябва да започне да прави ротации в състава, защото не може да очакваш 10 или 11 души да изнасят всичките ти двубои седмица след седмица. Той извърши някои промени в полуфиналния мач за ФА Къп срещу Челси през миналия сезон и допусна тежка загуба”, споделя Пол Скоулс.

“Сега обаче всичко си зависи от Юнайтед, а това е страхотно. Предстоят им големи двубои с Ливърпул, Ман Сити, Челси, Тотнъм и Арсенал, а за момента са лидери заради отличната им форма в мачовете на чужд терен. Ако успеят да запишат победи и в тези дербита, то те ще опровергаят всички съмнения. Това ще ги доближи и до титлата”, каза още бившият халф на Манчестър Юнайтед.