Скучно нулево равенство между големите в Южна Америка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима остават далеч напред в класирането в Зона Южна Америка

Грандовете в южноамериканския футбол – Аржентина и Бразилия, приключиха очакваната с повишен интерес световна квалификация без голове, разочаровайки с продукцията си по-голямата част от своите фенове.

Повече нерви и по-малко блясък при нулево реми между Аржентина и Бразилия

Двубоят на “Естадио дел Бисентенарио” в Сан Хуан предложи постно зрелище, като статистиката отчете едва пет удара в двете врати за цялото игрово време. За сметка на това пък уругвайкият рефер Андрес Куня показа седем жълти картони.

Равенството позволи на аржентинците да удължат впечатляващата си серия без загуба у дома. Тимът на Лионел Скалони не познава вкуса на поражението в 27 последователни срещи.

Бразилците пък също си тръгнаха доволни, тъй като след ремито запазиха комфортната си преднина на върха на временното класиране.

Хората на Тите оглавяват таблицата в Зона Южна Америка с 35 точки от 13 изиграни срещи, следвани от Аржентина с 29. На трета позиция е Еквадор, надделял тази нощ над Чили с 2:0 като гост, с 23 точки от 14 мача.

Скучно нулево равенство между големите в Южна Америка 1

Асът в атаката на ЦСКА София – Жорди Кайседо, беше в групата на еквадорците, но не се появи в игра.

Статистиците обаче не пропуснаха да отбележат, че Аржентина за последен път победи Бразилия в квалификационна среща през 2005 година. Тогава дубъл на Ернан Креспо вдъхновява успеха с 3:1.

Преди мача аржентинските наблюдатели изразиха надежда за нова победа, имайки предвид отсъствието на Неймар, Роберто Фирмино и Ричарлисон от редиците на гостите, но играчите на домакините така и не убедиха, че са готови на всичко, за да се преборят за престижен успех.

Суперзвездата Лео Меси се отличи само с няколко по-специални отигравания, а опитите му да изненада стража на бразилците Алисон се оказаха твърде лесно предвидими.