Славия отстъпи на руския Иртиш, въпреки че имаше аванс от 2 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белите" загубиха с 2:4 от втородивизионния руски отбор

Тимът на Славия отстъпи с 2:4 на руския Иртиш Омск в приятелска среща, която се игра в турския курорт Сиде. Втородивизионният руски отбор направи пълен обрат в мача, след като изоставаше с 0:2 до 35-ата минута. Калоян Кръстев и Мартин Сораков се бяха разписали за “белите”, но младите футболисти на Александър Тарханов не издържаха на темпото, налагано от съперника.

Славия започна в доста експериментален състав, който включваше много юноши. Сред по-опитните в отбора бяха Драгош Фирцулеску и Дарко Тасевски, а нападението беше водено от Калоян Кръстев.

В началото на двубоя Кръстев пропусна добра възможност за попадение, а в 13-ата минута техничен удар на Никита Жустиев от руския тим мина покрай левия страничен стълб.

В 19-ата минута Славия получи дузпа за нарушение срещу младия талант Димитър Стоянов. Калоян Кръстев застана зад топката и не сбърка за 1:0.

В 32-ата минута българският тим удвои аванса си след много добра акция по левия фланг. Кристиян Христов комбинира с Мартин Сораков, който навлезе в наказателното поле и с изстрел в близкия ъгъл се разписа за 2:0.

180 секунди след това Иртиш върна едно попадение с гол от дузпа. В 40-ата минута пък равенството бе възстановено след попадение на Илиз Буюкин, който се възползва от центриране от корнер.

В последната минута на първата част тимът на Иртиш Омск осъществи пълен обрат. Славия сбърка при изнасянето на топката, а Олег Тарбанов наказа тази грешка и прати топката в мрежата на Иван Дерменджиев за трети път – 2:3.

Второто полувреме бе доста равностойно, като ситуации за гол имаше и пред двете врати. В 86-ата минута Славия можеше да изравни, но ударът на Динмукхаммед Кешкен с глава бе неточен. Малко след това румънското крило Драгош Фирцулеску предизвика спасяване на Владислав Полатаев.

В добавеното време на срещата, Антон Кротов реализира четвърто попадение за Иртиш с прецизен удар от границата на наказателното поле, като по този начин оформи крайния резултат 2:4.

Следващия приятелски мач на Славия е насрочен за 31 януари срещу друг руски отбор – Торпедо Москва.