google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Славия и Арда завършиха 1:0 с гол от дузпа на Тони Тасев

Славия и Арда завършиха 1:0 в двубой от 23-ия кръг на efbet Лига изигран на стадион “Александър Шаламанов”. Двубоя започна с ниско темпо на игра, като отборите внимаваха много в защитния вал от играта и да не допуснат опасности пред вратите си.

Постепенно хората на Златомир Загорчич взеха инициативата в мача и започнаха да осъществяват повече атаки. Пред Галин Иванов се откри добра възможност към 33-ата минута, но ударът му бе отразен.

Чистите положения и за двата отбора бяха малко и играта остана равностойна. Стигна до 78-ата минута, когато Галин Иванов падна в наказателното поле след контакт с Илия Юруков. Първоначално не бе отсъден наказателен удар, но рефера Ивелин Занев бе извикан да разгледа ситуацията с ВАР.

Решението му беше дузпа за домакините! Тони Тасев пое отговорност и в 81-ата минута реализира, въпреки че Господинов докосна топката. Имаше опит за финален щурм от Арда, но бе неуспешен и така Славия прекъсна лошата си серия от няколко срещи без победа.

В следващия кръг Славия гостува на Локомотив София в малкото столично дерби, в квартал „Надежда“. Арда пък ще приеме Левски.