Славия ще тества френски защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Централният бранител Натан Гасама ще кара пробен период при "белите"

Славия може да се подсили с френски бранител за втория дял от сезона. В понеделник на проби в отбора ще пристигне централният защитник Натан Гасама, съобщава „Мач Телеграф“.

Златомир Загорчич има желание да засили конкуренцията в центъра на отбраната, където бе изправен пред сериозен проблем как да ротира футболистите, когато Емил Виячки и Венцислав Керчев висяха с картони в навечерието на двубоя с Левски на “Герена”. Основната цел на треньора е да вземе централен бранител през зимата и ако Гасама го впечатли, то французинът ще подпише договор.

Натан Гасама е роден на 5 януари 2001-а година. Стартира своя футболен път в академията на Нант, където стига до Б отбора, а през миналата година преминава във втория тим на Троа. Оттам това лято е привлечен в третодивизионния Шоле. Любопитното е, че оттам ЦСКА привелче Брадли Мазику.

Въпреки че Гасама е доста висок – 1,91 м., той има двубои и като краен бранител. Играе с ляв крак и дори може да бъде използван като дефанзивен халф. Юношата на Нант ще проведе няколко тренировки със Славия между отложения мач с Лудогорец и осминафинала от Купа на България с Ботев Пловдив/Черноморец Балчик, след което Загорчич ще реши дали ще разчита на него.