След 45 дни без гол – Левски гостува в Царско село
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сините не са се разписвали от 21 март

Царско село излиза като фаворит за победата в днешния сблъсък с Левски в плейоф от групата, водеща борба за седмото място в Efbet лига, което пък осигурява право на участие в бараж за виза за европейските клубни турнири.

Подобно твърдение би шокирало футболните фенове преди няколко години. Не и днес.

Букмейкърът bet365.com определя коефициент 2.30 за победа на Царско село, докато шансовет за успех на Сините са оценени с 2.87. Ставката за равенство е 3.20.

Статистиската сочи, че Левски не е успял да се разпише в нито един от от последните си четири мача, като в бяха регистрирани нулево равенство и три загуби.

Още по-неприятен за феновете на Сините е фактът, че последният играч, който успя да се разпише бе Найджъл Робърта, който бе трансфериран в Мейджър Лийг ъф Сокър. Нидерландецът бе точен в 85-ата минута на успеха с 1:0 над Славия на 21 март, състоял се на стадион “Георги Аспарухов”.

Това пък означава, че Левски е без реализиран гол в продължение на 6 часа и 5 минути

Ситуацията в щаба на Сините е критична, тъй като след Робърта заради неизплатени заплати си тръгнаха и други четири чуждестранни играчи – Файсал Рерас, Ребин Сулака, Тома Даске и Насиру Мохамед.

Друга статистика пък показва, че Левски не успя да победи Царско село в нито един от двата преки сблъсъка в Efbet Лига – Сините отстъпиха с 0:1 на Герена, а при визитата си на стадиона край Околовръстното шосе  стигнаха до равенство – 2:2.

Треньорът Славиша Стоянович вече е на линия след задължителната карантина, а в състава се завръща и испанският централен бранител Начо Монсалве, който не е играл от 13 март, когато в мача с Ботев (Враца) напусна терена с две счупени ребра.

На обратния полюс е настроението в лагера на Царско село – отборът е в серия от три поредни победи при новия си треньор Антони Здравков.

Домакините обаче също имат трудности при сглобяването на състава – заради наказания ауст са двама от централните си защитници – Луис Педро и Иван Бандаловски, както и на офанзивния халф Дилън Мертенс.

Вероятни състави:

Ц. СЕЛО: Пласид, Попадийн, Кавдански, Марков, Нганиони, Балтанов, Стеванович, Манев, Костадинов, Кордейро, Христов

ЛЕВСКИ: Микулич, Михайлович, Атанасов, Монсалве, Галчев, Юруков, Райнов, Мартин Петков, Марин Петков, Димитров, Бари

Стадион: „Арена Царско село“, София

Съдия: Никола Попов

Начало: 19:45 часа