След рокадата в ръководството – трансферите в Ботев под въпрос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Обявените едва ли не за сигурни трансфери на конгоанския защитник Клевид Дикамона и бразилския нападател Диего Кардосо в Ботев са под сериозна въпросителна след промяната в собствеността на клуба.

Двамата бяха провели предварителни разговори с Канарчетата и трябваше да пристигнат в Пловдив тези дни, но рокадата по върховете е напът да осуети плановете.

Снажният бранител Дикамона, който притежава и френски паспорт, беше очакван в Града под тепетата днес, но той обяви категорично, че на този етап не планира пътуване в посока България.

“Не, не, нямам намерение да пътувам за България в скоро време,” обяви бившият играч на Хартс. “Нямам купен или резервиран билет за Пловдив. Истината е, че чрез моят адвокат и мениджър получих една оферта от Ботев.

“В момента обаче съм си в Париж и нямам резервиран билет за полет за България.”

Кардосо е очакван в понеделник, но ситуацията около неговия трансфер също е забулена в неизвестност заради административните неуредици на играча в родината му.

Така или иначе бразилецът не разполага с паспорт от страна от Европейския съюз и дори да премине успешно медицинските прегледи в Пловдив, ще се нуждае от документи и разрешително за работа, отнемащи доста време.

Със сигурност той няма да бъде на разположение на Ферарио Спасов преди средата на септември.