Смениха датата на мача Наполи – Салернитана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двубоят между Наполи и Салернитана бе преместен поради мерки за сигурност

Двубоят между Наполи и Салернитана, който може да осигури и математически третата шампионска титла на неаполитанци, бе преместен от събота за неделя от 16:00 часа поради мерки за сигурност, обяви в петък Италианската футболна лига. Новината бе ясна още от четвъртък вечер, но часът на срещата бе обявен официално в петък.

За да бъде официално шампион на Италия през този уикенд, шест кръга преди края на първенството, неаполитанци ще трябва да победят съседа си от Кампания, но също така да разчита на равенство или загуба на Лацио, който е втори в подреждането и изостава на 17 точки от лидера. Тимът от Рим гостува на Интер в Милано.

Наполи трябваше да играе по програма в събота от 16:00 часа, близо 24 часа преди Лацио, чийто мач в Милано е в неделя от 13:30 часа. Тази разлика във времето обаче бе обявена за проблемна за обществения ред в Неапол, където градът се готви с голямо нетърпение за своята първата си титла от 33 години насам.

След серия от дискусии властите решиха в четвъртък, че ще преместят мача в неделя, като оставиха на Лигата възможността да насрочи час. Това отлагане на мача направи промени и в следващия кръг на Серия А, който ще се изиграе през седмицата. Наполи трябваше да играе във вторник вечер в Удине в първи мач от 33-ия кръг, но в крайна сметка ще играе в четвъртък.