Добави коментар
Българският биатлонист допусна една грешка в стрелбата

Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев финишира на 25-а позиция в спринта на 10 км за Световната купа в чешкия зимен център Нове Место, като по този начин успя да се класира и за утрешното преследване.

Илиев допусна само една грешка във втората си стрелба и изостана на 1:01.8 минута зад победителя Симон Дестьо, който триумфира в индивидуален старт за първи път в кариерата си.

Спечелилият сребърен медал в спринта от световното първенство в Поклюка през февруари французин който свали 10-те мишени, завърши за 22:58.0 минути.

Другите българи нямаха особено успешен ден. Антон Синапов завърши 73-и с три пропуснати мишени и на 2:22.7 минути, Димитър Герджиков остана на 100-а позиция с пет грешки и пасив от 4:01.0 минути, а Владимир Оряшков зае последното 104-о място с четири пропуска и изоставане от 4:41.9 минути.

Себастиан Самуелсон (Швеция) остана втори на 2.4 секунди след Дестьо, а на трета позиция се нареди Арнд Пайфер (Германия), изостанал с 4.4 секунди зад победителя. Двамата също не допуснаха грешка в стрелбата.

Носителят на Кристалния глобус за последните два сезона Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) пропусна три мишени и финишира една 11-и с пасив от 38.5 секунди, а световният шампион Мартин Понсилуома от Швеция е 20-и с една грешка в стрелбата и изоставане от 57.0 секунди.

Добави коментар
Гласувай: