Солиден Загорец продължава без загуба и след визитата в Казанлък
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лидерът в Югоизточната Трета лига Загорец съхрани статута си на непобеден отбор и след гостуването на негостоприемния стадион “Севтополис” (бивш “Цвятко Радойнов”) в Казанлък, завършвайки наравно – 1:1, с местния Розова долина.

След ремито с традиционно неудобния съперник новозагорци продължават да оглавяват класирането в групата с 23 точки, три повече от Гигант (Съединение), завършил 0:0 при гостуването на Атлетик (Куклен) и Черноморец (Бургас), стигнал до реми – 1:1 при визитата на Борислав (Първомай), допускайки гол в самия край на срещата.

Статистиката преди срещата в Казанлък показваше, че Загорец е загубил седем от последните си девет гостувания в Долината на розите, записвайки една-единствена победа от 2011 година насам (успех с 3:0 през сезон 2016-2017).

На всичко отгоре каузата на новозагорци понесе тежък удар още в началото на двубоя, когато старши треньорът Мирослав Миндев беше принуден да замени автора на един от головете в епичната победа над Хебър (Пазраджик) в турнира за Купата на България във вторник – Димитър Видев.

На негово място се появи “златната резерва” Пламен Иванов, който не се нуждаеше от дълго време, за да попадне за пореден път в прегръдките на своите съотборници.

Иванов се оказа на точното място в точния момент след изкушаващото центриране на Георги Йорданов – Панела и не остави шансове за стража на домакините Александър Петрунов с прецизен удар с глава.

След почивката Розите намериха сили да възстановят равенството след попадение на бившия бранител на Берое и Левски Иво Иванов.

В заключителните минути Загорец осъществи няколко умели комбинации, след които стигна и до положения за гол, но до промяна на резултата така и не се стигна.

В следващия кръг новозагорци са домакини на 15-ия Несебър, който остана само с една победа и след 9-ия кръг, след като днес завърши наравно – 1:1, у дома с Димитровград.