Сотириу: Трябва да държим високо ниво и в първенството
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Влизането в групите на ШЛ е нашата цел", амбициран е голмайсторът на "зелените".

Централният нападател на Лудогорец – Пиерос Сотириус, заяви, че предстои трудна година, тъй като паузата между двата сезона е прекалено кратка.

Кипърският национал сподели какви са целите на “орлите” през идния сезон в Първа лига, както и в евротурнирите.

“Тази година ще е трудно, защото няма почти никаква почивка между двата сезона. Това е сложно за един футболист, защото телата ни имат нужда от време за възстановяване. Затова трябва да бъдем още по-големи професионалисти, за да избегнем риска от контузии”, коментира Сотириу пред “NOVA”.

“Знаем, че нивото в българското първенство е по-ниско от това в Европа, но дори в шампионата трябва да поддържаме по-високо ниво. За да я няма тази разлика и да изградим баланс в представянето си в България и чужбина. Влизането в групите на ШЛ е нашата цел, но тя не е никак лесна. Стартираме от първи кръг, трябва да преминем през общо 8 срещи, за да я изпълним”, продължи нападателят.

“За първи път в моята кариера станах голмайстор на цял един сезон, надявам се да повторя това постижение. Това би било възможно само ако работя здраво и помагам на отбора да постига целите си”, каза още Сотириу.