google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наполи се откъсна с 10 точки пред Ювентус

Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети остана изключително доволен от представянето на своите футболисти след изразителната победа с 5:1 срещу Ювентус в дербито от 18-ия кръг на Серия А.

Категоричният успех позволи на южняците да се откъснат с 10 точки пред Бианконерите.

“Прекрасна вечер! Отборът игра много силно и поддържаше високо темпо през целия мач, а публиката създаде невероятна атмосфера,” коментира Спалети.

“Тези момчета знаят как да извличат допълнителна енергия от любовта на привържениците. След гола на Ювентус реагирахме по правилен начин, а и подкрепата от трибуните ни помогна.

“Ким и Рахмани не се притесняват да играят изнесени с 30-40 метра напред и понякога се налага да гоним дълги топки зад гърба на защитата, но това е стилът ни.

“Когато загубим топката, веднага пресираме, за да си я върнем. Осимен е отличен нападател. Впечатлен съм от това колко голям потенциал притежава и нямам търпение да видя какво ще постигне занапред. Виктор не се страхува да се хвърля смело в единоборствата, дори с риск да пострада.

“Тази победа е послание към самите нас. Всички отбори страдат срещу Ювентус, защото това е истински колос и със серията от победи се изкачи на второто място.

“Преди мача си казахме, че не искаме да сме предпазливи или колебливи. Атакувахме, играхме открито и контролирахме двубоя. Как ще празнувам? Децата ми пристигнаха от Милано и ще вечерям с тях.”