Спартак (Варна) окупира лидерската позиция на североизток
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Спартак (Варна) оглави подреждането в Североизточната Трета лига, надигравайки Черноломец (Попово) с 2:0 на обновения стадион “Спартак” в морската ни столица.

В герой за Соколите се превърна централният бранител Мартин Паскалев, който увенча силната си игра с два гола с глава в края на първото полувреме.

След поредната победа Спартак излезе начело с 16 точки, една повече от Светкавица (Търговище), който днес надигра Септември (Тервел) с 2:1 като гост. Черноломец и Шумен, разгромил Ботев (Нови Пазар) с 5:1, делят третата позиция с по 13 точки.

Каузата на Соколите претърпя удар в самото начало на двубоя, когато Васил Петров трябваше да извърши принудителна смяна – нападателят Тугай Неджет трябваше да бъде отведен след линейка, след като пострада при борба за висока топка.

Това обаче по никакъв начин не секна устрема на домакините, които осъществиха натиск към вратата на тима от Попово. При една от атаките удар с глава на Паскалев разтресе напречната греда.

Последва пропуск и пред вратата на Християн Славов, а развръзката настъпи в заключителните акорди на първата част, когато в рамките на стотина секунди Паскалев бе точен два пъти с глава.

След почивката играта на варненци не беше толкова остра, като възпитаниците на Васил Петров сякаш опитваха да съхранят физическите си сили за предстоящия във вторник сблъсък с Локомотив (София) в турнира за Купата на България.

В следващия кръг Спартак гостува на Тополи, а Светкавица пътува за Русе, където ще срещне местния Дунав.

Спартак Вн: Славов, Михайлов, Паскалев, Ибрям, Боев, Върбанов, Г. Георгиев, Смирнов, Гурков, Бачков, Неджет (Минчев, М. Георгиев, Юнуз, Симеонов)
Черноломец Попово: Христов, Н. Венков, Василев, Марков, Недев, Д. Венков, Петков, Славчев, Мехмед, Беадиров, Димитров (Кънчев, Иванов)