Спас Делев герой при труден успех на Лудогорец срещу Хебър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" се потрудиха здраво за трите точки в Пазарджик

Лудогорец спечели с 3:1 като гост на Хебър Пазарджик в двубой от 24-ия кръг на efbet Лига. Две попадения за шампионите отбеляза Спас Делев, а едно в края на мача добави Игор Тиаго, докато точен за домакините бе Арсенио Валпорт, който вече има три гола през сезона.

В началните минути на срещата Лудогорец стигна до попадение чрез Игор Тиаго. Голът на бразилеца обаче бе отменен поради засада.

“Орлите” бяха по-активният отбор и поведоха в 22-рта минута. Пьотровски майсторски комбинира със Спас Делев, който с мощен удар не остави шансове на Микулич – 0:1.

В края на първото полувреме Хебър изненада шампионите. Лорен Марузин намери арсенио Валпорт, който с прецизен удар се справи с вратаря Серджио Падт – 1:1.

През втората част Лудогорец вдигна оборотите и играта се водеше в половината на Хебър. В 70-ата минута Спас Делев вкара победния гол за “орлите”, разписвайки се с глава след добро центиране – 1:2.

В добавеното време Игор Тиаго вкара трети гол при контра атака на Лудогорец. Бразилецът пое топката в собствената половина, напредна с нея и я вкара на опразнената врата, тъй като стражът на Хебър се бе включил при центриране в наказателното поле на съперника.

С тази победа тимът на Лудогорец събра 56 точки и се доближи на една до лидера ЦСКА, който в последния мач за деня посреща Спартак Варна.

Тимът на Хебър остана с актив от 16 точки на предпоследното 15-то място, като е на три пункта зад 14-ия Пирин.