Спирка на метростанцията в Неапол ще носи името на Марадона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
На официално събитие днес бяха представени стенописите на метростанцията от линията Кумана

Вчера официално беше взето решението стадионът на Наполи „Сан Паоло“ да бъде преименуван на „Диего Армандо Марадона“ в чест на аржентинската футболна легенда, която напусна този свят на 25 ноември. Днес в Неапол направиха още един жест, с който да почетат клубната икона Дон Диего. Досегашната спирка „Мостра“ на метростанцията, която е пред стадиона на „партенопеите“, ще бъде прекръстена на “Мостра – Стадио Марадона”.

На официално събитие днес бяха представени стенописите на метростанцията от линията Кумана. На тях е изобразена историята на клуба, а по стените може да се видят ликовете на Марадона, Де Лаурентис, Валтер Мадзари, Рафаел Бенитес, Карло Анчелоти, Маурицио Сари, Дженаро Гатузо, Лоренцо Инсиние, Дрис Мертенс, Калиду Кулибали, Единсон Кавани и Марек Хамшик.

“Чудесно е да се разхождам тук и да проследявам историята на клуба. Сред изображенията липсва това на Корадо Ферлаино, но скоро ще го има. Веднага трябва да бъде добавено, защото именно той е този, който доведе Марадона в Неапол. Осимен също трябва да го има, защото той представлява бъдещето на този отбор”, коментира Де Лаурентис.

“Новият договор на Гатузо е изцяло в ръцете на неговите адвокати, но няма проблеми – изяснихме всичко на обяд в Кастел Волтурно. Мачът Ювентус – Наполи? Надявам се накрая разумът да надделее, а не злобата. Стадиона? Ще се срещна с Луиджи Де Магистрис този следобед. Сигурно ще го кръстим “Марадона Арена” или “Марадона Стейдиъм””, заяви президентът на Наполи, който присъстваше на събитието заедно с нападателя Виктор Осимен.