Стамен Белчев заяви как ЦСКА трябва да изглежда срещу Клуж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на "червените" говори преди старта на груповата фаза на Лига Европа

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев бе награден за треньор на месец септември и направи своя анализ за предстоящия мач на тима срещу румънския Клуж в Лига Европа. Срещата от груповата фаза на ЛЕ между двата тима е в четвъртък, 22 октомври, от 19:55 на Националния стадион “Васил Левски”.

“Надявам се ЦСКА да изглежда по начина, по който изглеждахме в двубоите с БАТЕ и Базел. Дисциплинирани, компактни, да използваме нашите силни страни и да се възползваме от слабите страни на противника. Трябва да се представим коренно различно в сравнение с мача с Берое. Всеки трябва да знае какви точно са задълженията му и да ги изпълнява по най-добрия начин”, заяви Белчев.

“Състоянието на Гълъбов е по-добро. Както знаете, той имаше счупено ребро, но вече тренира от седмица и скоро ще бъде готов. Иван Турицов се готви наравно с останалите, но не мисля, че може да изиграе пълни 90 минути. Юнус Санкаре също имаше здравословни проблеми, тренира наравно с другите вече. Утре ще тренираме следобяд. След това на играчите бъдат направени тестове и ще преценим”, разкри треньорът на ЦСКА .

“Разбира се, че ме притесняват резултатите в първенството. Всеки резултат,  който не е добър, ме притеснява. В първенството дали пропускаме, или не сме концентрирани в защита, вината е в целия отбор. Но резултатите ме притесняват при всички положения. Аз не мисля, че във вътрешното първенство има подценяване. Просто ситуациите, които имаме пред вратата на противника и положенията, които пропускаме и на моменти проспиваме в защита това ни липсва. Работим, за да се подобрим”, сподели треньорът на “червените”.

“Клуж е от солидните отбори. В последните години често играе в групите на европейските турнири. Силните им страни са скоростта в предни позиции, много добри играчи на статични положения. Ако им оставим пространства, ще ни създадат доста проблеми”, сподели Белчев.

Според наставника на ЦСКА, “армейците” са подготвени за двубоя с Клуж. Футболистите не отпадат физически, а бележат голове в последните минути. Според Стамен Белчев фаворит в групата е Рома, като Клуж и Йънг Бойс са равностойни отбори, а ЦСКА има своите шансове и може да излезе от групите.

Стамен Белчев заяви също, че е наясно със състава за предстоящия мач. Възможно е в средата на терена да има ротация в 11-те на “червените”, като отборът на ЦСКА трябва да направи така, че съперникът да се съобразява с тях.