google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пълното резюме по делото Негрейра е било разсекретено

Изданието Mundo Deportivo е получило достъп до информация относно услугите, които Негрейра е вършел на Барса. Твърди се, че бившият президент на Техническата комисия на реферите е имал устна договорка с каталунците, за която не е знаел дори собствения му син, който просто е трябвало да изготвя доклади относно съдиите.

В тези доклади не били анализирани рефери само от Ла Лига, но и такива, които ще свирят мачовете на дубъла на Барса. Твърди се, че докладите били дълги до 10 страници като в тях било подробно описано поведението на арбитрите по време на мач. Това включва техния толеранс към по-груба игра, отсъждането на дузпи, показването на картони и други.

В същите доклади се забелязва и името на небезизвестния Антонио Матеу Лаос, за когото е написано, че “няма да се поколебае да даде втори жълт картон, ако има причина, независимо колко е незначителна”. Анализът относно испанския съдия бива изготвен преди сблъсъка между Барселона и Еспаньол от Купата на Краля през сезон 2017/2018.

Mundo Deportivo дори споделят снимка, на която са описани кои съдии са по-благосклонни към каталунците на база на техните отсъждания в предишни мачове.