Стартът на новия сезон в efbet Лигата най-вероятно ще бъде отложен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Медицинската комисия към Българския Футболен Съюз е отправи препоръка към Изпълкома началото на следващия сезон в родното първенство да бъде отложен. Естествено, като причина се изтъква рязкото увеличение на броя заразени играчи в голяма част от отборите.

В последните дни много отбори обявиха, че имат играчи дали положителни проби. Заразени с COVID-19 футболисти имат в Локомотив (Пловдив), Ботев (Пловдив), Дунав (Русе) и Черно море (Варна), а преди това продължителни проби обявиха от: ЦСКА, Царско село, Славия и Етър.

Положението във Втория ешалон също не е розово. Заразени играчи има ц Локомотив (Горна Оряховица) и Миньор (Перник), а вчера към тях се присъедини и тимът на Септември (София).

По тази причина, в следващите няколко дни БФС ще свика извънредно заседание, където ще се гласува дали старта на новата кампания да бъде отложен. На този етап, началото бе планирано за 24-ти юли (петък), но се очаква забавянето да е минимум една или две седмици.

В доклада на медицинската комисия е посочено, че първенството трябва да започне на 31-ви юли или 7-ми август, като за сега фаворит изглежда втората дата.

Решението ще засегне и мачът за Суперкупата на страната между Лудогорец и Локомотив (Пловдив), който бе насрочен за 26-ти юли (неделя), но също ще бъде отложен за първата неделя от новия сезон.

Писмото с препоръките е било изпратено и към Министерството на младежта и спорта. Има малък шанс на заседанието на Изпълкома да се обсъди и идеята за смяна на формата на лигата и преминаването към 16 отбора, които да играят на разменено гостуване без плейофи.