google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В последните часове в Италия усилено се заговори, че началото на новия сезон в Серия А може да бъде отложено заради увеличаващия се брой положителни проби при тестове за COVID-19 сред елитните клубове.

Кампанията трябва да стартира на 19 септември като някои тимове вече започнаха предсезонна подготовка, а други планират да го направят в близките дни.

Многото нови случаи на заразени футболисти, треньори и служители на клубовете обаче може да обърка плановете.

Регистрирани случаи на коронавирус има в Рома, Наполи, Торино, Сасуоло, Каляри, Фиорентина, Болоня, новака Беневенто, а също и в изпадналите от италианския елит СПАЛ и Бреша.

Треньорът на Болоня Синиша Михайлович, който миналата годи води тежка битка с друга коварна болест – левкемия, също даде положителен тест.

Вчера за първи път от 12 май насам броят на регистрираните нови случаи на COVID-19 в Италия надхвърли 1000. Единствената положителна новина е, че едва петима души са приети в болница.

Според здравните власти от началото на пандемията в Италия на 20 февруари на Апенините са били регистрирани 258 136 положителни проби при тестове за коронавирус, а 35 430 души са починали заради вируса или съпътстващи заболявания.