Ще има мачове във Висшата лига пред публика през този сезон?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
През следващия сезон пък двубоите може да се провеждат пред пълни трибуни

Изпълнителният директор на Премиър Лийг Ричард Мастърс не губи надежда, че привържениците ще се завърнат по стадионите в Англия. Той смята, че близките седмици част от мерките срещу коронавируса ще бъдат премахнати и това ще позволи частично отваряне на стадионите за публика още през този сезон.

Двубоите на Острова се играят при закрити врати заради пандемията, като преди Коледа бяха допуснати фенове в някои региони, но това след това бе обявен поредният локдаун на Острова и феновете на най-великата игра могат да гледат мачовете само по телевизията.

“Уверен съм, че привържениците ще се завърнат от следващия сезон. Но никой не може да каже това със сигурност, защото пандемията често се развива изненадващо, както се случи по Коледа. Не губим надежда, че още в настоящата кампания може да видим ограничен брой фенове на стадионите, но това зависи от решенията на правителството”, заяви Ричард Мастърс за “Файненшъл Таймс”.

“Свикнахме да гледаме футбол по телевизията, без фенове на стадионите, но не искам това да продължава. Надявам се през следващия сезон бързо да отворим стадионите в пълния им капацитет, за да е всичко по старому и да гледаме истинската Висша лига”, добави Мастърс.