google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мъри не пропусна да напомни колко важно е финансовото спасение

Наставникът на Сините Станимир Стоилов не скри задоволството си от продукцията на неговите момчета при победата с 2:0 над ЦСКА София в поредното издание на Вечното дерби.

„Според мен Левски направи всичко, за да спечели мача. Бяхме през цялото време по-добри. Второто полувреме мачът влезе в една ситуация повече нарушения, което не ни устройва. Напълно заслужена победа с оглед многото ситуации, които създадохме още през първото полувреме.

“Не достигна увереност и последния пас, за да поведем още през първото полувреме. Футболистите се стараеха много. Опитвахме се да играем по-агресивно в атака. Тези проблеми се изчистват с времето. Не можем да си позволил 4-5 нападатели. Имат желание. В дерби мачовете показват хъс и желание. Някой път резултатът го няма.

„И двата голови момента на ЦСКА бяха на индивидуално изпълнение. Имахме чисти ситуации, които ги изиграхме. Винаги е добре, когато печелиш заслужено срещу ЦСКА. Доста време не бяхме печелили срещу ЦСКА в шампионата. Нещата не са винаги перфектни, не са идеални. Всички футболисти се стараят, но никога не сме се чувствали някой да ни е надиграл. Левски винаги е бил горд на терена.

„Във футбола е важно да печелиш и първа, и втора топка. Имахме достатъчно желание и скорост. Ние не търсим някакви реванши, а добро представяме. Доставихме радост на феновете. Те преживяха два незаслужено кошмарни мача, в които загубихме с дузпи. Сундебрг не може да започне даже и тренировки, далеч е от завръщането. През паузата ще направим всичко възможно играчите с травми да се излекуват.

„Винаги е добре, когато печелиш дербито. Има период, в който Левски ще живее с победата. Ние сме призвани да връщаме преимуществото, да върнем славата на Левски. Когато печелиш такова дерби, има период, в който да се зарадваш.

„Никога не съм искал нещо специално за себе си, а да върнем Левски към победите и към трофеите. Да върнем феновете на трибуните и да е горд Левски. Най-важното е Левски да се върне на терена и финансово да бъде спасен. Ще има лъкатушене, но в Левски правят всичко възможно да се спаси. На терена Левски е спасен. Много трудно някой може да го надиграе в дерби мачове, но има проблеми за решаване във финансово естество.”