Стоилов все пак прие – поема Лудогорец срещу 1 млн евро годишно
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Станислав Генчев и Здравко Здравков остават в щаба на Стоилов, в който ще бъдат също Цанко Цветанов и Саид Ибраимов

След като отхвърли няколко оферти, Станимир Стоилов все пак не е устоял на безпрецедентната оферта на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев и ще оглави деветкратния шампион от Разград.

Бившият селекционер на България и Казахстан отклони няколко предложения на тима от “Хювефарма Арена”, но точно когато разградчани се бяха разбрали със сръбския специалист Иван Йованович, е било направено и последното спиращо дъха предложение към Мъри, включващо заплата от 1 милион евро на година.

Асистенти на Стоилов, чийто договор е за две години и половина, ще бъдат Цанко Цветанов, Саид Ибраимов, Станислав Генчев и Здравко Здравков.

Играчите на Лудогорец започват да се събират на 10 януари, а на 13-и ще летят за Турция, където ще проведат подготвителен лагер.

Лудгорец е четвъртият български клуб, на чието кормило застава Стоилов. той вече изведе Левски до 1/4-финал в турнира за Купата на УЕФА, както и до груповата фаза на Шампионската лига, а освен това беше начело на Литекс и Ботев (Пловдив).

През втората половина на есенния полусезон Лудогорец беше предвождан от Генчев, който оглави Орлите след уволнението на чешкия наставник Павел Върба след лошия старт на тима в груповата фаза на Лига Европа.

Устременият към 10-поредна шампионска титла Лудогорец оглавява класирането в Първа лига с 39 точки, следван от Локомотив (Пловдив) и ЦСКА София с 33.

Пролетният полусезон се подновява на 13 февруари, като първия двубой на Орлите е домакинство срещу последния в таблицата Етър.