Стойчо Младенов: Гунди е един от любимците ми, той е като Господ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Любимият ми цвят е... синият", призна бившият футболист и треньор на ЦСКА.

Настоящият оперативен директор на ЦСКА 1948 – Стойчо Младенов, се изказа изключително ласкаво по адрес на легендата на българския футбол и Левски Георги Аспарухов.

Екзекутора на Ливърпул призна, че Гунди му е бил голям любимец и е ходил да го гледа на живо, а след края на мачовете го е чакал, за да го види отблизо.

“Дали като дете имах футболни кумири? Имам такива и до ден-днешен. Те са двама. Единият е Георги Аспарухов. Заради него пропътувах разстоянието от Димитровград до Стара Загора с колело, за да отида на мач. Нямах пари да си купя билет. След мача чаках да видя Гунди отблизо, за да му се зарадвам. Това беше едно щастие и удоволствие за мен”, заяви Младенов пред “БЛИЦ”.

“Другият ми любимец е Димитър Якимов – феномен, който аз издигам до пиедестала на Гаринча. Един невероятен футболист. Якимов беше фамозен. Беше фамозен футболист! За него не беше проблем на една носна кърпичка да излъже двама или трима. Залепваше топката за краката си и нямаше кой да му я отнеме. Беше феномен”, добави той.

“Някои хора казват, че първо съм бил от Левски? Ами хората са се заблудили може би от това, че един от любимците ми е Гунди. Възможно е като малък да съм казал нещо, което на някой да му е направил впечатление. Но наистина ходих да го гледам Гунди. За мен той е като Господ. Голяма личност. По това време цяла България му се кланяше, всички му се възхищаваха. Песен се написа за него и за Котков след смъртта им”, продължи легендата на ЦСКА.

“Кой е любимият ми цвят? Синият. Защото най-много ми отива на очите. Използвам го като фон”, каза още Стойчо Младенов.