Стойчо Младенов остава в Казахстан, поема трети клуб
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младенов е фаворит за треньорския пост в Ордабаси

Бившият наставник на ЦСКА и българския национален тим Стойчо Младенов е на крачка от подпис с трети клуб в Казахстан, съобщава местният meta-rating.kz.

Изданието твърди, че авторът на двата гола при знаменитата победа с 2:0 на Армейците над тогавашния европейския клубен шампион Ливърпул през 1982 година, вече е постигнал договорка с елитния Ордабаси.

63-годишният специалист, който има четири престоя като старши треньор и един като помощник-треньор на ЦСКА, както и период начело на Литекс (Ловеч), вече натрупа богат в средноазиатската страна.

През 2016 година той оглавяваше Атирау, а от началото на 2017 г. до миналия месец беше на кормилото на Кайсар.

В материала си казахстанското издание пише, че Младенов вече е звънял на няколко от футболистите на Кайсар с молба да не бързат да слагат подпис под нови договори, тъй като в скоро време щял да поеме нов отбор от Висшата лига и планирал да ги издърпа при себе си.

Още при раздялата си с Кайсар бившият нападател обяви пред местни репортери, че с охота би останал да работи в Казахстан.

Ордабаси е базиран в третия по големина град в Казахстан – Шикмент, разположен в близост до границата с Узбекистан. Тази година отборът завърши на пето място в местното първенство.