Страхотен Навас отчая Меси и компания, ПСЖ е на четвъртфинал!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Парижани направиха 1:1 с Барселона в реванша, продължават напред в Шампионска лига

Пари Сен Жермен отстрани Барселона на осминафиналите на Шампионска лига с общ резултат от двата мача 5:2. Французите спечелиха с 4:1 първата среща, а в днешния реванш завършиха при резултат 1:1 със своя опонент. Килиан Мбапе откри в 30-ата от дузпа, а Лионел Меси изравни седем по-късно с брилянтен гол. В добавеното време на първата част вратарят на ПСЖ Кейлор Навас спаси дузпа изпълнена от Меси. Стражът на домакините направи страхотен мач и имаше основна заслуга ПСЖ да не загуби реванша.

Гостите се хвърлиха в атака от първия съдийски сигнал и принудиха френския тим да се брани в собствената си половина.

След пробив на Дембеле топката получи Меси, но ударът му бе блокиран. Няколко минути по-късно аржентинецът стреля над вратата от фаул.

В 13-ата каталунците организираха бърза контра, която Дембеле завърши със силен, но неточен удар.

Вратарят на ПСЖ Кейлор Навас спаси своя тим в 23-ата, когато Сержиньо Дест отправи много силен удар отдясно, вратарят отклони с една ръка и топката се отби в гредата. Малко след това Меси закъсня с малко при подаване отляво на Дембеле.

В 28-ата минута Курзава опита да намери Икарди с пас отляво, но прати право в Тер Стеген, който улови. Икарди обаче падна в наказателното поле, а след проверка с ВАР се видя, че е настъпен от Лангле. Действието на французина изглеждаше неумишлено, а освен това Икарди нямаше шанс да стигне до топката, но все пак бе отсъдена дузпа, която Мбапе превърна в гол в 30-ата минута.

Нов пропуск на Дембеле дойде в 34-ата, когато бе изведен отляво срещу Навас, но прати във вратаря.

В 37-ата минута Меси вкара феноменален гол и върна надеждите на Барса. Аржентинецът бе оставен необезпокояван да нанесе удар извън наказателното поле и с плътен шут прати в горния десен ъгъл, като не остави шанс на Навас да се намеси.

В добавеното време съдията на двубоя Антъни Тейлър отсъди дузпа в полза на Барселона за нарушение на Курзава срещу Гризман. Меси изпълни 11-метровия наказателен удар, но Навас успя да отклони с крак, след което топката срещна напречната греда и излезе в корнер, като резултатът се запази непроменен.

Ситуацията на терена след почивката бе идентична – Барселона атакуваше, а ПСЖ се бранеше с всички сили, като Кейлор Навас продължи с блетящите си изяви и през второто полувреме. В 61-ата Меси пое с гръб към вратата, след което Маркиньос спаси своя отбор от втори гол със самоотвержен шпагат.

В 75-ата Жорди Алба центрира остро отляво, а Диало попречи на Дембеле да нанесе удар от близка дистанция.

Барселона продължи с неуспешните опити да отбележи нов гол, но вместо това в последната минута от двубоя Мбапе пропусна да донесе победа на парижани и във втория мач.