Страхотни момичета на България! Спечелихме Златната лига!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Женският ни национален отбор по волейбол надви с 3:1 сета Хърватия пред пълни трибуни в Русе

Женският ни национален отбор по волейбол успя да спечели турнира Златна лига, след като във финала, който се проведе в Русе победи с 3:1 (22:25, 25:22,25:17, 25:20) Хърватия.

След много труден мач, нашите “лъвици” триумфираха в турнира за втори път след 2018 година и си осигуриха класиране за Чалъндж турнира догодина, който ще бъде за влизане в Лигата на нациите през 2023 година.

Отборите започнаха равностойно, но малко след това родните волейболистки поведоха. “Лъвиците” имаха превес, но позволиха на съперника да стопи дистанцията, след което и да обърне резултата, като началният удар беше ключов за отиването на гейма в актива на хърватките.

Нашите момичета стартираха силно втората част и въпреки някои колебания и пропуки в посрещането ни, те излязоха от трудната ситуация, играейки вдъхновено и мотивирано и спечелиха гейма на 22 точки.  Волейболистките на Даниеле Сантарели тръгнаха нахъсано впоследствие, обаче не успяха да удържат темпото и българките поеха инициативата. До края те доминираха на терена и дадоха много възможности за противодействие, излизайки напред в срещата.

Така се стигна до решителният четвърти гейм, който беше много оспрван в началото и имаше свирепа борба за всяка точка.

Постепенно момичетата ни се откъснаха на няколко точки и въпреки, че на два пъти Хърватия скъси изоставането си на две точки, “лъвиците” се справиха в напрегнатите моменти и успяха да затворят мача с 3:1 гейма!