Страхотно: Димитър Кузманов също продължава напред в Анталия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двама българи ще играят във втория кръг на турнира ATP 250 Анталия

Димитър Кузманов намери място във втория кръг на турнира на твърди кортове в Анталия от сериите ATP 250 с награден фонд от 361 800 евро. Националът на България за Купа Дейвис записа една от най-големите победи в кариерата си, след като победи Ласло Джере с 6:1, 3:2 и отказване на сръбския тенисист който се намира на 55-о място в световната ранглиста.

Кузманов, който е под номер №298 в света, се представи страхотно в първия сет, в който спечели пет последователни гейма, и го спечели след 39 минути игра. Във втората част Мико направи решителен пробив за 3;2, но двубоят не се доигра, тъй като Джере се отказа заради физически проблем.

В 12-те изиграни гейма в срещата, българинът реализира три от осемте си шанса за пробив, като имаше висок процент на спечелени точки на първи сервис – 83%. Кузманов не даде нито един шанс за пробив Джете, който има две спечелени АТР титли в кариерата си.

С тази си победа, Мико си гарантира 5700 евро от наградния фонд на турнира, като също така ще спечели 32 точки за световната ранглиста и ще прогресира напред. За място на 1/4-финалите той ще се изправи срещу много класен съперник – Матео Беретини, който е под №1 в схемата и заема 10-о място в световната ранглиста.

По-рано днес на турнира имаше още една българска победа, след като Адриан Андреев се справи с Марсел Илхан за първия си успех на ниво ATP.