Стражът на Спартак Вн: Ще играем за победа във всеки мач в елита
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Неприятно ми стана, когато прочетох, че според фенове на Черно море съм пял песни срещу отбора след победата на Спартак във Велико Търново", призна Иван Дичевски.

Вратарят Иван Дичевски е поредният футболист на Черно море, който премина в редиците на Спартак Варна през последните години. Стражът акостира в състава на „соколите“ през зимната пауза и се превърна в неизменен титуляр под рамката на вратата за тима.

Дичевски даде интервю пред “Петел”, в което сподели какви са очакванията му с фланелката на Спартак през пролетта, като също така отправи специално послание до привържениците на Черно море.

Как се стигна до трансфера в Спартак
През декември, след като разтрогнах договора си с Черно море, проведох разговор с ръководството на Спартак. Исках обаче максимално дълго да забавя евентуален трансфер от лоялност към Черно море. През зимата имах предложения от отбори в родния елит, но не се получи. Получих оферта и от последния в Румъния Академика, но прецених, за мен ще е по-правилно да играя в отбор, който се бори за победи и затова избрах Спартак. Радвам се, че нямах проблеми с адаптацията, тъй като колективът ме прие добре, а и с повечето момчета се познавах, след като са били в школата на Черно море.

Коя е силата на Спартак 
Силата ни е в огромното желание за успехи и сплотения колектив. Също и в можещите играчи, които имат ярко изразени индивидуални качества, но са ги впрегнали изцяло в услуга на колектива. Разполагаме също лидери, какъвто несъмнено е Янчо Андреев. Не на последно място ние нямахме организационните проблеми на други отбори, тъй като ръководството на клуба осигури всички необходими условия за футбол и нужното спокойствие. Сезонът за нас обаче не е приключил. Поставена ни е цел да станем шампиони на Втора лига и трябва да изиграем на високо ниво и оставащите три срещи.

Чувства ли се титуляр 
Нямам запазено място на вратата, защото един вратар колкото и добре да пази, ако направи 2-3 слаби мача и нещата се променят. Свикнал съм нищо да не получавам даром, а да си го заслужа с представяне и постоянство. Освен това Спартак разполага с други двама добри вратари и конкуренцията между нас е голяма.

Остава ли в Спартак за другия сезон 
Моето желание е да пазя на Спартак и през следващия сезон при майсторите, разбира се, ако се преборя за място в състава. Аз имам договор и откупна клауза в него, но е по-вероятно тя да бъде платена на по-късен етап от чужд клуб.

Ще се утвърдят ли „соколите“ в елита 
Със сигурност Спартак ще играе за победа във всеки мач в елита. Надявам се, че след като бъдат привлечени няколко опитни играчи, ще се получи добра сплав между млади и опитни, тъй като ние сме много млад отбор. Ако се върнете назад към двубоя с Миньор, когато ни липсваха наказани изпълнители, ще видите с какъв млад състав играхме.

Какво са за него феновете на Черно море 
Винаги ще уважавам феновете на Черно море, защото аз съм израснал в този клуб и той ме е създал като футболист и човек. Благодаря на тези фенове на Черно море, които ми пожелаха успех, след като си тръгнах от „Тича“. Благодаря и на феновете, и на ръководството на Спартак, че ме приеха радушно и с отношението си ми показаха, че ще разчитат на мен. Неприятно ми стана обаче преди дни, когато прочетох в социалните мрежи, че според фенове на Черно море съм пял песни срещу Черно море след победата на Спартак във Велико Търново. Това категорично не е вярно и никога не бих го направил. Истината е, че след успеха отидох с целия отбор на Спартак да поздравим нашата публика и заедно да празнуваме с нея, което в подобни случаи е нещо съвсем нормално.