Суарес: Неймар можеше да вземе Златната топка, ако бе останал в Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Меси беше най-добрият в света, а Неймар беше вторият най-добър за мен", каза Суарес

Уругвайският нападател Луис Суарес бе част от един от най-силните отбори на Барселона през 21-ви век. Няколко сезона уругваецът си партнираше с Лионел Меси и Неймар в атака, като това трио бе най-опасното в световния футбол, докато бразилецът не напусна в посока Пари Сен Жермен през 2017 г. срещу 222 милиона евро.

Суарес смята, че кариерата на Неймар щеше да се развие по много по-добър начин, ако бе продължил да защитава емблемата на Барселона.

„Ако Неймар беше останал в Барселона, той щеше да спечели „Златната топка“. Сигурен съм в това. Когато се разчу новината за напускането му, Меси и аз отидохме да говорим с него и му казахме, че ако иска да печели титли, трябва да остане при нас. Понякога тези неща не са лесни за контролиране, но той и семейството му направиха своя избор. Казахме му, че в Англия ще се справи по-добре – там футболът е по-подходящ за него“, заяви Суарес пред „Placar“.

„Меси беше най-добрият в света, а Неймар беше вторият най-добър за мен. Те ми помогнаха да спечеля „Златната обувка“ и винаги ще съм им благодарен за това. Това беше доказателство, че три звезди могат да играят заедно с цел да помогнат на клуба, а не на отделния човек”, добави уругваецът.