Световното по борба за мъже и жени ще се проведе по план
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

United World Wrestling (UWW) потвърди, че световното първенство по борба за мъже и жени в Белград ще се проведе както е планирано – шампионатите са насрочени за 12-20 декември.

Световната федерация обяви, че вече 70 процента от страните, взели участие на предишното първенство на планетата, са потвърдили участие. UWW допълни също, че девет от най-добрите десет отбора са направили заявки за състезанието.

На първенство за мъже и жени в Астана, Казахстан миналата година участваха 872 състезатели от 95 страни.

Неприятната новина е, че световните първенства за юноши и девойки (до 20 години), планирани да се проведат между 4 до 10 декември в Белград, се отлагат. Миналия месец UWW обяви, че глобалната надпревара за състезатели до 23 години също няма да се състои.

“С премерен оптимизъм гледаме на връщането на световната борба на международния тепих през декември,” коментира президентът на UWW Ненад Лалович.

“Безопасността на спортистите, треньорите и всички наши специалисти е основен приоритет за нас. Затова стриктно ще следваме всички предписания на съответните институции.”

На 6 ноември ще има заседание на Изпълнителния комитет на UWW, на който ще бъдат обсъдени и различни препоръки за провеждането на световните шампионати в Белград.