Така го правят в Габон – с участието на играч на Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мануел Шоу и съотборниците му заключени седем часа в багажното помещение на летището във Франсвил

Последното попълнение на 10-кратния шампион Лудогорец – Мануел Шоу, е имал кошмарно изживяване по време на визитата на анголския национален тим в Габон, съобщават редица африкански издания.

Световната квалификация между двата отбора се игра в град Франсвил, а преди нея гостите са преминали през сериозни изпитания.

Цялата анголска делегация, сред които и Шоу, е била заключена в багажното помещение на летище “Ел Хадж Омар Бонго Ондимба“ в продължение на седем часа.

Любопитното в случая е, че във въпросното помещение нямало нито столове, нито климатик.

Единственото обяснение, което са получили анголците, е че всички членове на делегацията трябвало да се подложат на PCR тестове за коронавирус, като пробите се вземали от медицински служители от Габон.

Такива обаче така и не се появили, а помещението, в което били играчите, треньорите и останалите служебни лица, било охранявано от въоръжени военни.

След 6 часа, в ранните часове на другия ден, Шоу и компания все пак били пуснати на свобода.

Кошмарният престой на летището се отразява зле на тима, който губи квалификацията с 0:2, като с гол и асистенция се отличава звездата на габонците Пиер-Емерик Обамеянг.

Играчът на Лудогорец пък игра във всичките 90 минути на мача, който бил пред отлагане, тъй като габонците отказвали да си направят тестове за вируса.

Победата позволява на габонците да изпреварят Ангола в класирането на Група F. Те вече са трети с 4 точки, една повече от състава на Шоу. Начело е Египет с 10 точки, а втори е Либия с 6. За следващата фаза се класират първите два отбора в класирането.

Заради всички неуредици и дискриминационното отношение Анголската футболна федерация е подала жалба.

„Жалко! Ние вече знаехме, че ще имаме проблеми. Те ни заплашиха още в Луанда, като ни казаха, че ще има репресии към нас“, обяви селекционерът на Ангола Педро Гонсалвеш.

Проблемите с пътуванията вероятно ще оставят 22-годишният халф, който дойде в Лудогорец от френския шампион Лил, извън състава за днешния сблъсък с Царско село.