Таксиметров шофьор върнал портфейла на Нойер, но останал обиден
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стражът му подарил само екип на Байерн Мюнхен

Таксиметров шофьор, който кара 120 километра, за да върне забравения портфейл на вратаря на Байерн Мюнхен – Мануел Нойер е останал много разочарован от отношението на немския футболист.

Хазир е возил Нойер и негови приятели в таксито си от летището в Мюнхен до апартамент в града. Шофьорът разпознал стража на Байерн, но не посмял да го попита за снимка или автограф. Хазир продължил работата си през деня, но осъзнал, че Нойер е забравил портфейла си на задната седалка на колата му.

Таксиджията намерил личните документи на футболиста в портфейла и видял адреса му, като вътре имало и поне 800 евро кеш заедно с кредитни карти. Хазир успял да се свърже с агента на Нойер и му върнал портфейла, като оставил и информация за връзка с него.

След две седмици обаче шофьорът получил в дома си само екип на Байерн с автограф на Нойер и без никакво послание. “Имам четири деца. Не мога да направя нищо с този екип. По закон, всеки който намери такава вещ има право да задържи 5% от оценката му, т.е. в случая 34 евро.”, заяви Хазир.

Проблемът в случая е, че шофьорът е похарчил 400 евро за гориво, докато намери агента на футболиста, за да върне портфейла му и е очаквал по-солидно възнаграждение за милия жест.