Тарханов ще води Славия срещу Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на Славия Венци Стефанов потвърди, че най-вероятно Александър Тарханов ще води Белите в предстоящото столично дерби с Левски.

“Тарханов вече официално е новият треньор,” сподели Стефанов. “Той вече е в България и има права да води Славия. Надявам се, че на мача с Левски той ще бъде на пейката. Преди неговото присъствие в Славия беше много добро. Играхме евротурнири.”

Стефанов коментира и представянето на Славия в първата част на първенството.

“Точна диагноза никой не може да даде или поне аз не мога да дам такава,” каза той. “Може би в първите един-два мача резултатите не бяха такива, каквито ни се искаше. В последните минути се стигна до изравняване, след това допуснахме две загуби и се получи напрежение в отбора.

“Опитахме се да го преодолеем. Победата над Царско село беше нещо хубаво и след това в Монтана отново загубихме поради същите грешки, заради които загубихме първите мачове.

“Треньорската рокада не беше по наше желание. Загорчич сам пожела да се прибере в Сърбия, защото казваше, че има семейни проблеми и иска да се прибере. Не може да се откаже на човек, който наистина е дал толкова много на Славия. Семейството е над всичко. Носеха се какви ли не слухове, че ще отиде натам или ще отиде насам.

„Все пак той три години е далече от семейството си. Лесно е да коментираме кой е вкарал този гол, кой не е успял да вкара.“

Стефанов заяви, че Белите ще продължат да залагат на млади играчи.

„И занапред ще продължим да даваме път на младите футболисти. Аз не съм капацитет, но смятам, че за да има български национален отбор, трябва да има момчета, които да играят в А група и да играят в силни отбори, за да се вижда тяхната игра, за да може националният селекционер да има избор на футболисти от нашето първенство или такива, които са успели да отидат в по-силни европейски клубове.

„Искам Славия да покаже такава игра, каквото са показвали в последните години в дербитата срещу Левски – задружна игра и от началото до края да се борят за победа. И не само срещу Левски, а срещу всеки един отбор.

„Ако Стергиакис се развие, условията ще бъдат добри и за него, и за Славия.

„Не съм специалист, аз съм по-скоро фен и давам пари за клуба.”