Тебас се стиска за три милиона, Ла Лига остава без модерна технология
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Президентът на Ла Лига продължава да ядосва феновете на испанския футбол

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас е отказал да плати 3 милиона евро на ФИФА за технологията за отчитане дали топката е преминала голлинията, съобщава El Larguero. Това означава, че и през следващия сезон реферите в Испания няма да могат да разчитат на това удобство.

Това решение на Тебас изненада редица експерти, тъй като Ла Лига е единственото топ европейско първенство без подобна технология. Липсата на тази система може да се окаже сериозен проблем, ако реферите в Испания допуснат грешка в мач, който е с огромно значение за изхода на сезона. На подобна ситуация станахме свидетели преди няколко години в Англия, когато Астън Вила запази статута си на тим от елита, тъй като стадиона, на който те играха нямаше подобна технология. “Виланите” допуснаха попадение, което обаче не бе зачетено от реферите вследствие, на което те не изпаднаха в Чемпиъншип.

Това обаче не е единственото скандално решение на Тебас в последните дни. Той обвини Винисиус Джуниор, който бе обект на расистки нападки, че е използвал ситуацията за показност.