Тебас: Сити щеше да е посредствен отбор, ако нямаше милиардите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Постоянно се говори как в Англия се играе най-добрият футбол, това е най-силният шампионат, аз обаче не съм съгласен"

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас отново привлече вниманието с остро изказване, което този път обаче не е насочено към шефа на Реал Мадрид. В последните седмици Тебас проведе сериозна медийна война срещу Флорентино Перес, обвинявайки боса на „кралския клуб“ в липса на морал, само че сега шефът на испанската лига атакува богатите клубове във Висшата лига, в частност Манчестър Сити. Тебас е на мнение, че парите унищожават футбола, а без милиардите си „гражданите“ са просто посредствен отбор.

“Да, аз прекрасно разбирам любовта на голяма част от хората към Висшата лига, но не забравяйте, че има и такива, които изобщо не я харесват. Мисля, че в последните години испанското първенство стана доста по-интересно и поне се доближихме до Premier league.  Постоянно се говори как в Англия се играе най-добрият футбол, това е най-силният шампионат, аз обаче не съм съгласен”, заявява Тебас.

“Всички първенства са важни и заемат своето заслужено място и не бива така да се обезценява силата и на останалите лиги. Всички се опитват да предложат качествен продукт, който да допадне на зрителите, и аз считам, че Ла Лига търпи много положително развитие. Нека не забравяме, че в Англия има един клуб като Манчестър Сити, който без богатите собственици щеше да си остане посредствен. Да си припомним какво беше Сити преди и защо сега са толкова силни. Единствено парите ги правят да си мислят, че са непобедими и могат да постигнат всичко”, казва още шефът на Ла Лига.

“Големите пари ще унищожат футбола и това малко по малко се случва всеки ден. Испанските клубове показаха чудесно представяне в Европа през последните години и дори през този сезон Виляреал спечели Лига Европа, като се наложи точно срещу английски отбор. Така че, нека всички бъдат уважавани и им се отдава заслуженото. Да, в Англия се играе страхотен футбол, но и другите държави не отстъпват по нищо“, допълва Тебас.