Тен Хааг казал на Манчестър Юнайте да копират Милан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нидерландецът е дал "росонерите" за пример пред новите си шефове

Новият мениджър на Манчестър Юнайтед от началото на следващия сезон – Ерик тен Хааг е провел разговор с ръководството на клуба, в който е заявил, че “червените дяволи” трябва да вземат пример от италианския Милан за начина, по който да бъде ръководен тима завбъдеще.

Двата клуба изпитват сходни проблеми след дълги години на доминация на домашната и европейска футболна сцена, като “росонерите” са напът да спечелят Скудетото в Италия този сезон, но след 11-годишна пауза, в която бяха дълго време без участие в Шампионската лига.

Манчестър Юнайтед за пръв път от много години няма да играе в турнира на големите през следващата кампания, а титлата им убягва вече девет години.

Според “Manchester Evening News”, Тен Хааг е фен на начина, по който Милан е управляван – с умни решения на трансферния пазар. Нидерландецът е посочил, че основни фигури в тима на “росонерите” като Тео Ернандес, Фикайо Томори, Майк Менян и Рафаел Леао са били купени за изненадващо ниски суми, а след това са се развили достатъчно добре.