Тиаго Алкантара се разминал с трансфер на “Олд Трафорд”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За тази интересна подробност разказа легендата на Юнайтед Рио Фърдинанд.

Емблематичният бивш централен защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд се изказа ласкаво по адрес на звездата на Ливърпул Тиаго Алкантара и разкри, че през лятото на 2020-та година полузащитникът е имал желание да акостира в състава на “червените дяволи”.

“Тиаго е халфът, който изпъква през последните седмици и месеци, и е в абсолютна топ форма. Погледнете му статистиката. В последните два мача – срещу Манчестър Юнайтед и Евертън, точността на пасовете на Тиаго беше съответно 95,6% и 98,4%. Това е абсурдно. По онова време (през 2020 г. – б.р.) си поговорих с него. Той говори перфектен английски език и е страхотен човек. Тогава искаше да отиде в Юнайтед. Сега обаче, като го гледаш, няма как да бъде по-щастлив”, призна Фърдинанд.

“След миналия сезон голяма част от феновете на Ливърпул сигурно са казвали, че Тиаго не е достатъчно добър, че не е играчът, който са очаквали, че бави играта и че трябва да бъде разкаран. Видях как бивши играчи и специалисти говореха, че той не подава топката напред и че не е готов за това първенство”, продължи той.

“Футболистите се нуждаят от време и това важи също така за мениджърите на Манчестър Юнайтед. Клубът трябва да прояви търпение към своя мениджър. Необходимо е клубовете и феновете да са търпеливи към играчите, най-вече към тези, идващи от други първенства. Джейдън Санчо е друг пример за това. Обзалагам се, че следващия сезон ще го видите по-добър, убеден съм в това”, каза още Фърдинанд в своя подкаст “Vibe with FIVE”.